Holle wanden
pijl_zwart
Downloads
Brochure Beston - Hijsinstructies breedplaatvloerenBrochure Beston - Montagehandleiding Holle Wanden
pijl_zwart
Bekijk hier onze referentieprojecten
Kop van zuid Emmen
Kop van Zuid Emmen

Lichte bouwelementen, snel werken en constructief onovertroffen
Met de holle wanden van Beston combineert u onbegrensde flexibiliteit met een eenvoudige en snelle manier van werken. Een holle wandelement bestaat uit twee minimaal 50 mm dikke schillen van gewapend beton die door tralieliggers met elkaar verbonden zijn. Ze vormen als het ware een blijvende bekisting.

Holle_wanden1   Holle_wanden2

De holle wand elementen worden inclusief sparingen voor alle mogelijke nutsvoorzieningen en bijvoorbeeld ramen en deuren precies op maat gemaakt. De relatief lichte elementen worden naar de bouwplaats getransporteerd en daar snel volgens plan vanaf de wagen in het werk gemonteerd. Volgestort met beton, dat door de opgeruwde binnenzijde van de wandelementen een onverbrekelijke eenheid vormt, ontstaat een solide constructie, sterk als een monoliete wand. De holle wandelementen levert Beston standaard tot een lengte van 9.000 mm en een hoogte van 3.600 mm. De dikte van de totale wanden varieert afhankelijk van de eisen van 200 tot 500 mm. Doordat ieder element op maat wordt gemaakt, zijn alle mogelijke toepassingen denkbaar.
• In de woningbouw functioneren de holle wanden als vervanging van metselwerk in zowel binnen- als buitenmuren. De elementen zijn geschikt om direct af te werken met behang, tegels of spuitwerk.
• Holle wanden zijn een perfecte vervanging voor ter plaatse gestort beton. Ze functioneren als waterdichte constructies en zijn daardoor uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld kelders, (ondergrondse) parkeergarages en industriële bouwprojecten, maar ook als keerwanden van zwembaden of bijvoorbeeld bezinktanks van rioolwaterzuiveringsinstallaties.
• Ook silowanden of scheidingwanden bij seriematige woningbouw worden sneller gebouwd met Beston holle wandelementen.